Снимки от кабинета

В тази секция на нашия уеб-сайт са публикувани снимки от интериора Дентална практика "Ралев Дентал" АД. Някои от снимките са актуални, други не, тъй като при нас нещата се променят непрекъснато. Има публикувани снимки дори от далечната 2006 година, когато закупихме първия цифров фотоапарат - Fuji Finepix S9500. Екипът на компанията обича да инвестира се в ново оборудване и нови мебели, а старото оборудване се рециклира (за да съхраним околната среда) и подобрява с цел повишаване на качеството на работа и постигането на максимална бързина и удобство в обслужването на пациентите. Ние ценим времето и финансите на хората, които са се доверили на нас, така че считаме за своя мисия постигането на максимална бързина, качество и комфорт при стоматологичното обслужване. Стремим се да поддържаме приятен интериор в кабинета - без съмнение това е от значение за психологическия комфорт на пациента. Не на последно място: всички психолози са единодушни, че едно чисто, подредено и изобщо добре изглеждащо работно място рязко повишава стремежа на работещия да извършва качествена услуга (или да произвежда добър продукт, ако е зает в сферата на  производството). Обратно, една разхвърляна, шумна и неприветлива работна среда е в състояние бързо да понижи мотивацията на работещия и да понижи нивото на качеството. Поради това според нас всеки инвестиран лев в интериора на кабинета е от полза и за персонала, и за настоящите и бъдещи пациенти на практиката.  Първото впечатление на всеки, който посети кабинета, е от съществено значение за изграждането на добра комуникация между посетителя (потенциален пациент) и стоматолога. В повечето развити държави има специализирани архитектурни бюра, които се занимават с обзавеждането на медицински и стоматологични кабинети.

Безплатни консултации относно всички въпроси, свързани със стоматологията и лицево-челюстната хирургия, се дават от нашия екип на адрес www.dentalforum-bg.com. Приемаме въпроси както от пациенти, така и от колеги, опитваме се да отговаряме бързо и точно. Ще се радваме, ако нашите коментари и мнения са от полза за световната интернет общност. С развитието на социалните мрежи комуникацията между пациенти и зъболекари се улесни още повече.

В момента нашата практика разполага с четири работни места. Според архитектурния план те се означават като кабинет 1, 2 и 3 и 4, като последният е разположен в отделен офис в същата сграда. Много скоро ще бъдат разкрити още две работни места. Още през 2006 година успяхме да закупим допълнителен офис, а през 2019 - още два съседни. Предстои и профилиране на всяко работно място за извършване на определена лечебна дейност - в момента има обособена единствено операционна зала. Предстои изграждането на сектор ортодонтия, пародонтология, протетична стоматология, физиотерапия, кариесология и оперативно зъболечение и ендодонтия. Всичко това е с оглед постигане на оптимална организация на работния процес - всяка дейност изисква специфична апаратура, която е добре да бъде стационирана на определен дентален юнит.

На снимката вляво се вижда кабинет 1. В него в миналото се осъществяваха малки и средни по обем оперативни интервенции в устната кухина и лицево - челюстната област под местна анестезия. Освен това се извършват всякакви дентални лечебни манипулации. От 11.00 до късно вечерта всеки ден на този стол работи д-р Евелина Маркова - Ралева. Оборудването е стандартно - фотополимерна лампа, лазер, апекслокатор, ултразвуков скалер за почистване на зъбен камък и апарат "Vector" за лечение на пародонтални заболявания. На този стол в миналото се поставяха имплантати - системи TBR (Франция) и Nobel Biocare (Швейцария). През 2011 година компанията Ралев Дентал АД започна внос на имплантати Neobiotech - Южна Корея, при което екипът ни започна да работи основно с тази имплантатна система. Физиотерапевтичното оборудване се състои от диагностично - терапевтичен комплекс "Скорпион", прозводство на Оптика лазер ООД - гр. София. Ултразвуковият апарат през 2005 - 2006 година беше най-добрият на пазара - "Masterpiezon 600", производство на EMS - Швейцария - поне според тогавашните ни представи. След основаването на нашия търговски отдел започнахме да посещаваме редовно изложенията на дентални материали и апаратура в Кьолн (Германия) и се оказа че има още по-добър апарат - комбиниран утразвуков скалер с air-flow на компанията LM - Финландия, в резултат на което през 2016 година вече разполагахме с два такива апарата. Както може би става ясно, екипът на кабинета се стреми да работи с най-добрата стоматологична и медицинска техника в световен мащаб, за да се осигури дентално обслужване на световно ниво. Извън рекламните послания трябва да отбележим че доброто оборудване спестява огромни усилия, нерви и време за екипа на компанията и най-вече за всеки един настоящ и бъдещ пациент - освен по-доброто качество на извършваните ечебни манипулации спестеното време изобщо не е без значение в забързания XXI век.

На снимката вляво се вижда кабинет 2, а на снимката долу - кабинет 3. В кабинет 2 са работили д-р Нина Бучкова, д-р Венцеслав Ралев, д-р Явор Симеонов и д-р Елена Илиева. Тук са инсталирани смесителят за капсули Rotomix на концерна ии миксерът за полиетерна гума Pentamix, също производство на . На двата стола преди имаше ултразвукови скайлери (Micropiezon и Multipiezo), произведени от Mectron - Италия, в момента се работи с комбинирания апарат на LM - Финландия. За дълъг период от време екипът ни работеше на стоматологични юнити, произведени от турския концерн Tekmil - едно наистина добро съотношение между цена и качество. След основаването на нашия търговски отдел бяха инсталирани дентални юнити на компанията Ajax (Китай) и Ancar (Испания) - като последният юнит е от наистина висок клас, подобен на Morita и Anthos.

По отношение на материалите - в миналото се работеше се най-вече с продуктите на концерна 3М. Има ли причина за това? Има, и тя е единствено в качеството и иновативността на тези продукти. Слоганът на тази компания е "3M inovations" - за момента те следват този принцип и поради това ние продължаваме да бъдем техни клиенти. След като започнахме да развиваме внос и доставки на дентални материали и консумативи обаче, тази концепция донякъде се промени - екипът ни откри десетки други иновативни компании от цял свят, които предлагат продукти с отлично качество. Започнахме да представяме материалите им на българския пазар, съответно и да ги използваме в нашата ежедневна практика, при което донякъде изоставихме продуктите на 3М. 

За пълния комфорт на пациента кабинети 2 и 3 са озвучени със система 5.1, производство на Logitech. След дълга и упорита работа с микрофони и поялници д-р Симеонов и д-р Ралев успяха да постигнат обемно surround озвучаване, така че можете да слушате релаксираща музика или да гледате филм на DVD, докато ние се грижим за вашата усмивка. Звучи доста шаблонно, но усещането си заслужава. На снимката долу се вижда заден десен говорител, окачен над зеления стол. Откритите кабели са вече вкопани в стената и не се виждат.

Ако желаете, можете да посетите връзките от списъка по-долу - всички тези уеб-страници са разработени от нашия авторски колектив. Ние обичаме да воюваме на няколко фронта, като позиционната война по никакъв начин не се вписва в нашата стратегия и тактика. Обичаме настъплението - фронтално или по фланговете в зависимост от боевата обстановка. Извън военната терминология, която е подходяща за бизнеса, но не съвсем за сферата за здравеопазването, ще се радваме да се видим и чуем on-line!

www.ralev-dental.com

www.bg-tourinfo.com

www.investor-bg.com

www.dentalimplants.bg

www.dentalforum-bg.com

www.bg-dentist.com   www.bg-dentist.eu